Projecten

Ally onder de Regenboog

Almere is regenboogstad en geeft actief uitvoering aan het regenboogbeleid. Hoe draagt dit beleid van de stad bij aan de acceptatie en het welzijn van de LHBTI-inwoners van Almere? En ervaren ouderen dat anders dan jongeren? En wat vinden de andere inwoners van Almere? Dat staat centraal in deze documentaire. Op 20 januari 2023 ging de documentaire in première. Omroep Flevoland zendt de documentaire uit op 8 en 10 april 2023. Daarna is het nog een week via ‘Uitzending gemist’ terug te kijken. Omroep Flevoland wordt door de meeste providers landelijk aangeboden.

‘Ally onder de Regenboog’ werd mogelijk gemaakt door:

Verstoten

Op het ogenblik werken wij aan de documentaire over dak- en thuisloze regenboogjongeren. In Nederland zijn naar schatting tussen de 1000 en 2000 LHBTI+ jongeren die dakloos raken omdat ze door hun familie niet geaccepteerd worden. Een heel schrijnende situatie waar meer aandacht voor moet komen. Het is belangrijk om de omgeving van deze jongeren te bereiken. Een deel van deze jongeren heeft een religieuze achtergrond.

‘Verstoten’ wordt mogelijk gemaakt door:

De Oversteek

In 2020 werkte het team van Cine Inclusief aan de documentaire ‘De Oversteek’. In de documentaire staat de sociale transitie van trans mensen centraal. De documentaire laat zien hoe mensen geworsteld hebben met zichzelf en wat het met hen heeft gedaan toen ze uiteindelijk de oversteek naar zichzelf maakten. In samenwerking met Bureau Gelijke Behandeling en de Provincie Flevoland wordt er op basis van de documentaire een lespakket voor middelbare scholen ontwikkeld.

In december 2020 was ‘De Oversteek’ op tv te zien. Actuele vertoningen in zalen kondigen we aan de op de Facebook pagina van De Oversteek.

Bekijk hier de trailer van de Oversteek

‘De Oversteek’ werd mogelijk gemaakt door:

Reacties van kijkers

“De achtergrond en situatie van trans mensen wordt heel helder in beeld gebracht en begrijpelijk en acceptabel gemaakt voor het grote publiek.”

“Mooi en liefdevol gemaakt!”

“Het is een mooie, pakkende docu geworden. Ik vond hem ook ontroerend.”