Projecten

Documentaire dak- en thuisloze regenboogjongeren

Op het ogenblik werken wij aan de documentaire over dak- en thuisloze regenboogjongeren. In Nederland zijn naar schatting tussen de 1000 en 2000 LHBTI+ jongeren die dakloos raken omdat ze door hun familie niet geaccepteerd worden. Een heel schrijnende situatie waar meer aandacht voor moet komen. Het is belangrijk om de omgeving van deze jongeren te bereiken. Een deel van deze jongeren heeft een religieuze achtergrond.

Samen met organisaties die zich inzetten voor LHBTI+ mensen met een religieuze achtergrond, brengen we de documentaire onder de aandacht bij de directe omgeving van dak- en thuisloze regenboogjongeren.

Daarnaast wordt er een lesprogramma ontwikkeld dat ingezet gaat worden op middelbare scholen.

De documentaire wordt mogelijk gemaakt door:

De Oversteek

In 2020 werkte het team van Cine Inclusief aan de documentaire ‘De Oversteek’. In de documentaire staat de sociale transitie van trans mensen centraal. De documentaire laat zien hoe mensen geworsteld hebben met zichzelf en wat het met hen heeft gedaan toen ze uiteindelijk de oversteek naar zichzelf maakten. In samenwerking met Bureau Gelijke Behandeling en de Provincie Flevoland wordt er op basis van de documentaire een lespakket voor middelbare scholen ontwikkeld.

In december 2020 was ‘De Oversteek’ op tv te zien. Actuele vertoningen in zalen kondigen we aan de op de Facebook pagina van De Oversteek.

Bekijk hier de trailer van de Oversteek

‘De Oversteek’ werd mogelijk gemaakt door:

Reacties van kijkers

“De achtergrond en situatie van trans mensen wordt heel helder in beeld gebracht en begrijpelijk en acceptabel gemaakt voor het grote publiek.”

“Mooi en liefdevol gemaakt!”

“Het is een mooie, pakkende docu geworden. Ik vond hem ook ontroerend.”