Verstoten

Deze documentaire, geregisseerd door Claire Slingerland, werpt licht op de schrijnende situatie van dak- en thuisloze regenboogjongeren in Nederland, een onderwerp dat tot op heden te weinig aandacht heeft gekregen.

Volgens een onderzoek van Movisie bevinden zich in Nederland tussen de 900 en 2000 dak- en thuisloze regenboogjongeren. Deze jongeren worden geconfronteerd met een reeks uitdagingen, variërend van een onleefbare thuissituatie tot het feit dat ze zonder enig mededogen op straat worden gezet nadat ze uit de kast zijn gekomen. De documentaire onderzoekt wie deze jongeren zijn, welke impact dit op hun leven heeft en waar ze uiteindelijk terechtkomen. ‘Verstoten’ vertelt het openhartige verhaal van twee jongeren die delen hoe ze op straat zijn beland en welke uitdagingen ze hebben doorstaan. Ze delen persoonlijke ervaringen over hun leven op straat, de gevaren waarmee ze worden geconfronteerd en hun ervaringen met opvangvoorzieningen. De dreiging van alcohol, drugs en prostitutie blijft voortdurend aanwezig in het leven van deze jongeren.

‘Verstoten’ wordt mogelijk gemaakt door:

Reacties van kijkers

“Als dit je niet raakt, wat dan wel?”

“Indringende documentaire verhalend vertelt”

“Wat een prachtige docu. Gehuild. Chapeau”

“Wat een goede en mooie documentaire. Informatief, vanuit heel verschillende invalshoeken, kritisch”

Vertonen

‘Verstoten’ is beschikbaar om in zalen en kerken te vertonen. De documentaire duurt 45 minuten en is beschikbaar met nederlandse, engelse, turkse en arabische ondertiteling.

Met de documentaire wordt digitaal promotiemateriaal meegeleverd, een aanpasbaar persbericht wat gebruikt kan worden voor lokale persbenadering en een toolkit met tips om een nagesprek te leiden.

Kosten voor vertonen op een locatie is € 150 te betalen per factuur. Stichting Cine Inclusief is niet belastingplichtig.

Wil je de documentaire vertonen? Stuur dan een mail naar welkom@cineinclusief.nl